فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال شانزدهم شماره 7 (پیاپی 76، مهر 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/07/17
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ناهید بیژه، صادق عباسیان صفحه 1
    زمینه و هدف
    اینترلوکین-1 بتا (β1IL-) از جمله سایتوکاین‎هایی است که در ارتباط با چاقی و گسترش مقاومت انسولینی عمل می‎کند. هدف از این تحقیق مقایسه اثر روزه‎داری ماه رمضان (به عنوان یک الگوی رژیمی) و تمرین ورزشی هوازی بر شاخص‎های β1IL- و مقاومت انسولینی افراد چاق غیرفعال، بود.
    مواد و روش‎ها: این مطالعه از نوع تحقیقات نیمه تجربی با طرح اندازه های تکراری بود. در این مطالعه 18 مرد چاق 50-40 ساله شهر مشهد با نمایه توده بدنی بیش از 30 کیلوگرم متر مربع انتخاب شدند و به دو گروه روزه‎دار (9 تن) و گروه روزه‎دار و تمرین ورزشی هوازی (9 تن) تقسیم شدند. سپس در حالی‎که گروه روزه‎دار تنها روزه داری را به عنوان اثر مداخله‎ای انجام می‎داد، گروه روزه‎دار و تمرین ورزشی هوازی علاوه بر روزه‎داری، تمرین ورزشی هوازی را به صورت 27 جلسه در ماه انجام می‎دادند. جهت بررسی متغیرهای مورد نظر از افراد چهار وهله متفاوت نمونه‎گیری خونی به عمل آمد.
    یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد که درصد چربی بدن آزمودنی های هر دو گروه به طور معناداری کاهش یافته بود (05/0 >p). همچنین، میزان مقاومت انسولینی در هر دو گروه کاهش یافته بود که این کاهش در گروه روزه‎دار معنادار بود (05/0 >p). سطوح β1IL- در هر دو گروه طی ماه رمضان کاهش یافته بود که این اثر کاهشی در هر دو گروه معنادار بود(05/0 >p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق به نظر می‎رسد کاهش یافتن سطوح β1 IL-توسط روزه‎داری و بویژه توسط تمرین ورزشی هوازی عاملی در کاهش مقاومت انسولینی افراد چاق باشد.
    کلیدواژگان: مقاومت انسولینی، چاقی، تمرین
  • فریده دهقانی، مجتبی میرزاده، علی بابایی صفحه 11
    زمینه و هدف
    اگزمای دست یک بیماری شایع است که اغلب نیاز به درمان طولانی مدت دارد. تاکنون چندین مطالعه در مورد اثربخشی دوکسپین موضعی در درمان درماتوزهای خارش دار صورت گرفته است.هدف از این مطالعه بررسی میزان اثربخشی پماد کلوبتازول 05/0 درصد و دوکسپین 5 درصد با کلوبتازول به تنهایی در درمان اگزمای دست می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی 70 بیمار مبتلا به اگزمای متوسط تا شدید دست در طی سالهای 1390-91 انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تحت درمان با کلوبتازول و کرم دوکسپین 5 درصد و گروه کلوبتازول و دارونما تقسیم شدند. کیفیت درمان با استفاده از شاخص شدت اگزمای دست و شدت آنالوگ در ابتدای درمان و 8 روز بعد مورد ارزیابی قرار گرفت. آنالیز آماری به کمک نرم افزار SPSS 18.0 و آزمونهای تی مستقل و تی جفتی انجام شد.
    یافته ها
    درنهایت 56 بیمار مطالعه را کامل کردند که 32 نفر مرد و 24 نفر زن بودند. کاهش شاخص شدت اگزمای دست و شدت آنالوگ در دو گروه درمان ودارونما پس از 8 روز از لحاظ آماری معنادار بود ولی کاهش شاخصهای فوق بین دو گروه درمانی تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    هرچند شواهدی وجود دارد کرم دوکسپین 5 درصد در کاهش علایم و نشانه های درماتیت ها موثر است، مطالعات محدودی صورت گرفته است. ما توصیه می کنیم در یک کارآزمایی بالینی وسیع تر اثربخشی این دارو در درمان اگزمای دست مورد ارزیابی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کلوبتازول، دوکسپین، اگزما، درمان
  • فرزاد زمانی، پارسا یوسفی، ندا صالح جعفری، محمد رفیعی صفحه 20
    مقدمه و هدف
    هیپرتروفی آدنوئید از مشکلات شایع دوران کودکی می باشد که علایم انسدادی ایجاد می شود آدنوئیدکتومی اندیکاسیون دارد در مواردی که بیمار کاندید عمل جراحی نمی باشد درمانهای غیرجراحی اندیکاسیون دارد. کورتیکواستروئیدهای داخل بینی ممکن است باعث کاهش علایم انسدادی در این بیماران شود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر قطره بتامتازون داخل بینی برروی علایم انسدادی بیماران مبتلا به هیپرتروفی آدنوئید می باشد.
    مواد و روش ها
    77 کودک بین سنین 12-1 ساله که دارای علایم کلینیکی هیپرتروفی آدنوتید و با گرافی لترال گردن اثبات شده بوده و کاندید عمل جراحی نبودند انتخاب و به دو گروه مساوی تقسیم شدند در گروه اول تحت درمان با قطره بتامتازون داخل بینی 3 بار در روز به مدت 3 هفته و در گره دوم تحت درمان با کلرو سدیم با مدت مشابه قرار گرفتند علایم انسدادی شامل خرخر شبانه، تنفس دهانی رینوه چرکی و آبکی و علایم سینوزیت همچنین معاینه گوش قبل از درمان، در پایان ماه اول و 3 ماه پس از درمان مورد ارزیابی قرار گرفتند و اطلاعات متوسط نرم افزار SPSS ver 19 تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    قطره بتامتازون داخل بینی باعث بهبود علایم انسدادی مخصوصا خرخر شبانه شد که این بهبودی از نظر آماری معنی دار بوده اما برروی علایم دیگر و همچنین عوارض عفونی شامل رینوره چرکی تاثیر معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    قطره بتامتازون بینی می تواند به عنوان یک درمان جایگزین در بیماران مبتلا به هیپرتروفی آدنوتید بکار رود.
    کلیدواژگان: هیپرتروفی آدنوئید، کورتیکواستروئید
  • حسین شکری، داود حکمت پو *، حمیدرضا ابراهیمی فخار، محسن آزادی، محسن تقی زاده، اکرم نیازی صفحه 28
    مقدمه

    بیماران مبتلابه سکته قلبی با تنش زاهای متعددی روبرو هستند که میتواند سبب افزایش اضطراب بیمار شده و برسیر بالینی بیماری تاثیر منفی بگذارد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر گیاه مشگک بر اضطراب پس از سکته قلبی انجام گردید.

    روش کار

    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که برروی90 بیمارمبتلا به سکته حاد قلبی، انجام گرفته است. نمونه ها با استفاده از روش نمونه گیری آسان انتخاب و به صورت تخصیص تصادفی در دو گروه مداخله وشاهدقرار گرفته اند. پس از 24 ساعت در گروه مداخله دوبار در روز100 میلی گرم از کپسول نرم حاوی اسانس مشکک و در گروه کنترل نیز دارونما داده شده است. میزان اضطراب بیماران 24 و 96 ساعت پس از بروز سکته قلبی باآزمون اضطراب اشپیلبرگ مورد سنجش قرار گرفت. کلیه داده ها با استفاده از آزمون کای دو و آزمون تی زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    میانگین سنی در گروه مداخله68/60 و در گروه شاهد 46/61می باشد.از نظر جنسی در گروه مداخله51%مذکر و 49% مونث،و در گروه شاهد71%مذکر و 29% مونث می باشند.
    میانگین نمره اضطراب قبل از مداخله در گروه مداخله91/46 و در گروه شاهد 24/46 بود و اختلاف معنی داری بین میانگین نمره اضطراب در بین دو گروه مشاهده نشد. این در حالی است که میانگین نمره اضطراب بعد از مداخله در گروه مداخله35/33 و در گروه شاهد 48/36بود که اختلاف معنی داری بین میانگین نمره اضطراب در بین دو گروه دیده شد(012/0= P).

    نتیجه گیری

    مصرف خوراکی داروی مشگک برمیزان اضطراب بیماران مبتلا به سکته قلبی موثربود. لذا میتوان تجویز این دارو را به عنوان یک داروی موثر درکنترل اضطراب پس از سکته قلبی، پیشنهادنمود.

    کلیدواژگان: سکته قلبی، اضطراب، پرل مشگک
  • وحیده فرجادی، حمید ابطحی*، محمدرضا ذوالفقاری، صفیه صوفیان، لیلا حسن زاده صفحه 35
    زمینه و هدف

    هلیکوباکتر پیلوری باسیلی گرم منفی است که موجب بیماری های معده و دئودنوم در انسان میشود. از مهمترین ژنهای مرتبط با بیماری زایی این باکتری ژن CagA میباشد که موجب کلونیزاسیون بیشتر آن در سلولهای اپی تلیال معده و ایجاد التهاب و زخم های گوارشی میگردد. در این تحقیق سعی گردید تا تولید پروتئین نوترکیب حاوی ناحیه دارای بالاترین خاصیت آنتی ژنیک CagA در باکتری E. coli انجام گیرد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، قطعه حاوی ناحیه آنتی ژنیک ژن CagA به طول 1245 جفت باز براساس برنامه های بیوانفورماتیکی بدست آمد، با روش PCR تکثیر، با آنزیمهای محدود کننده BamHI و XhoI برش و در پلاسمید pET32a کلون و در E. coli BL21 (DE3) pLysS با القا توسط IPTGبیان شد. از کیت Ni-NTA جهت تخلیص پروتئین بیان شده استفاده شد و آنتی ژنیسیته آن به روش لکه گذاری وسترن بررسی گردید.

    یافته ها

    نتایج حاکی از کلونینگ و بیان موفقیت آمیز ژن هدف بود. با استفاده از کیت Ni-NTAو دیالیز تخلیص پروتئین CagA نوترکیب با غلظت 5/1 میلی گرم بر میلی لیتر انجام شد. در وسترن بلاتینگ پروتئین تولید شده با سرم های آلوده انسان و موش واکنش نشان داد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که پروتئین نوترکیب CagA (65 کیلو دالتون) آنتی ژنیسیته خود را حفظ می کند. بنابراین میتواند برای تشخیص سرولوژیک بیماری های هلیکوباکتر پیلوری و تولید واکسن مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: کلونینگ، پروتئین CagA، هلیکوباکتر پیلوری، پروتئین نوترکیب
  • محبوبه خاتون قنبری، محسن شمسی، علی اصغر فراز، محبوبه خرسندی، بابک عشرتی صفحه 45
    زمینه و هدف
    بررسی و کنترل عفونت های بیمارستانی هم اکنون در سطح دنیا یک اولویت جهانی است که با هدف به حداقل رساندن عفونت ها سبب کاهش مدت بستری بیماران در بیمارستان و نیز کاهش قابل توجه هزینه های درمانی می شود. لذا پژوهش حاضر با هدف سنجش میزان آگاهی،خود کار آمدی وعملکردپرستاران در در زمینه احتیاطات استاندارد در جهت پیشگیری از عفونت های بیمارستانی صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر به صورت مقطعی - تحلیلی بر روی 130 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اراک در سال 1392 صورت پذیرفته است. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه ای پایا و روا در خصوص سنجش آگاهی، خود کار آمدی وعملکرد پرستاران در زمینه احتیاطات استاندارد در جهت پیشگیری از عفونت های بیمارستانی جمع آوری شد. داده ها با استفاده از ازمونهای توصیفی و تحلیلی و ضریب همبستگی پیر سون تجزیه شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره آگاهی پرستاران 66/14±92/46 و میانگین عملکرد 96/6±46/ 49 و خودکارامدی در حد متوسط با میانگین 81/10±29/52 مشاهده شد. بین آگاهی وعملکرد ارتباط آماری معنی دار نبود. اما بین خود کارآمدی با آگاهی، عملکرد و تاهل ارتباط آماری معنی دار بود (05/0>p). بین آگاهی وجنس نیز ارتباط معنی دار بود. (p<0.05)
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه با وجود خود کار امدی متوسط اکثر پرستاران آگاهی وعملکرد خوبی نسبت به پیشگیری عفونتهای بیمارستانی ندارند. با توجه به نقش عمده پرستار درپیشگیری از عفونت های بیمارستانی؛ آموزش برای افزایش رفتارهای پیشگیری لازم است. بنا براین توجه بیشتر مسوولین به طراحی اقدامات لازم در جهت آموزش پرستاران ضروریست.
    کلیدواژگان: آگاهی، خود کار آمدی، عملکرد، پرستار، عفونت بیمارستانی، احتیاطات استاندارد
  • مرجان مجتبوی نایینی، صادق ولیان بروجنی، مرتضی هاشم زاده چالشتری صفحه 55
    زمینه و هدف
    جهش های ژن SLC26A4 پس از ژن GJB2 دومین عامل ژنتیکی ایجاد کننده ناشنوایی غیر سندرمیک با وراثت اتوزومی مغلوب هستند که امروزه در تشخیص های مولکولی مورد بررسی قرار می گیرند. در پایگاه داده ها تعداد زیادی از مارکرهای STR مرتبط با این ناحیه معرفی شده است. در این مطالعه، خصوصیات و اطلاع دهندگی مارکرD7S2459 با توالی های تکراری CA، که در اینترون 10 ژن SLC26A4 می باشد، در پنج قوم مختلف جمعیت ایرانی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    به منظور انجام این مطالعه پژوهشی، تعیین ژنوتیپ جایگاه ژنی مارکر D7S2459 در 165 فرد شنوای غیر خویشاوند از پنج قوم فارس، آذری، ترکمن، گیلک و عرب، توسط واکنش زنجیره ای پلیمرازی (PCR) و سپس ژل الکتروفورز پلی اکریل آمید (PAGE) و در نهایت الکتروفورز فلورسنت موئینه صورت گرفت. در این مطالعه برای تحلیل نتایج از نرم افزارهایGeneMarker HID Human STR Identity، GenePop و Microsatellite Tools استفاده شد.
    یافته ها
    بررسی آلل های مارکر D7S2459 بیان گر حضور 8 آلل در جمعیت ایرانی است که آلل 148 جفت باز با فراوانی 31 درصد در جمعیت ایرانی فراوان ترین آلل به شمار می آید. از میان هتروزیگوسیتی مشاهده شده بالاترین متعلق به قوم آذری به میزان 8/84 درصد می باشد. در انتها، بررسی مقدار PIC مارکر حاکی از اطلاع دهندگی شدید (Highly Informative) آن در اقوام مورد بررسی جمعیت ایرانی می باشد (مقدار PIC بالاتر از 7/0).
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده در این مطالعه مارکر D7S2459 را به شدت اطلاع دهنده در تشخیص های مولکولی ناشنوایی غیرسندرمیک وابسته به SLC26A4 با توارث اتوزومی مغلوب به روش آنالیز پیوستگی در جمعیت ایرانی معرفی می نماید.
    کلیدواژگان: مارکرهای ژنتیکی، توالی های تکراری ریزماهواره، SLC26A4
  • ساجده محتشمی، رغد معمار، حسین نبوی نیک، وحبده دهقانی تفتی صفحه 66
    زمینه و هدف
    تعادل جزء نیازهای اساسی جهت انجام فعالیت های روزمره می باشد و در فعالیت ایستا و پویا نقش مهمی را ایفا می کند. هدف از این پژوهش ارزیابی تعادل افراد مبتلا به نوروپاتی محیطی دیابتی بعد از 4 هفته برنامه تمرین تعادلی و عملکردی می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع نیمه تجربی است. 22 نفر از بیماران دیابتی مبتلا به نوروپاتی محیطی دیابتی (11 نفر گروه تجربی و 11 نفر کنترل) با میانگین سنی 79/53 سال، قد 41/163 سانتی متر و وزن 49/71 کیلوگرم به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. آزمون های برگ، زمان برخاستن و رفتن برای اندازه گیری تعادل انجام شد. از 12 جلسه تمرین ترکیبی تعادلی و عملکردی به عنوان مداخله استفاده شد.ازآزمون t همبسته برای تعیین اختلاف بین پیش آزمون و پس آزمون و آزمون t مستقل برای مقایسه دو گروه کنترل و تجربی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون تی همبسته نشان داد دوره تمرینی بر تعادل عملکردی و تعادل پویا اثر معناداری دارد. مقایسه نتایج بین گروهی نیز نشان داد که بین تعادل عملکردی قبل از تمرین اختلاف معناداری وجود ندارد اما بعد از تمرین نتایج عکس بود. در تعادل پویا نیز نتایج بین گروهی قبل و بعد از دوره تمرینی اختلاف معنی داری را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    بیماران مبتلا به نوروپاتی دیابتی احتمالا دچار اختلال در تعادل می باشند و به نظر می رسد مهمترین عامل آن آسیب گیرنده های حسی عمقی می باشد که ممکن است انجام تمرینات ترکیبی تعادلی و عملکردی از طریق وارد آوردن اضافه بار بر روی سیستم بینایی، دهلیزی و حس عمقی و تحریک این سیستم تعادل را بهبود می بخشد. از این رو می تواند به عنوان تمریناتی جهت بهبود تعادل توصیه شوند.
    کلیدواژگان: تعادل، نوروپاتی دیابتی، تمرین
  • منوچهر مهرام، فرناز کریمی صفحه 76
    زمینه و هدف
    مغز انسان از دو نیمکره تشکیل گردیده که فعالیت هر نیمه از بدن تحت تاثیر نیمکره طرف مقابل قرار می گیرد. معمولا فعالیت یک نیمکره نسبت به دیگری غلبه دارد و باعث می گردد توان فعالیت اندامها در یک نیمه بدن بیشتر باشد و از همین خصوصیت راست دست یا چپ دست بودن افراد تا حد زیادی می توان برای تعیین نیمکره غالب مغز استفاده نمود. این مطالعه تحلیلی با هدف تعیین نقش دست غالب و جنسیت بر هوش و آزمون های آمادگی تحصیلی کودکان بدو ورود به دبستان انجام گردید.
    روش بررسی
    از میان کودکان شش تا شش و نیم ساله ساکن در محلات طبقه اجتماعی- اقتصادی متوسط شهر قزوین که برای سنجش جسمانی و روانی بدو ورود به دبستان به مراکز سنجش مراجعه نمودند دو گروه 200 نفره چپ دست و راست دست به نسبت برابر از دو جنس به صورت تصادفی و به ترتیب مراجعه انتخاب و نتایج آزمون هوش و آمادگی تحصیلی در دو گروه و به تفکیک دو جنس مقایسه و تحلیل شد. ارزش P کمتر از 05/0 معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    میانگین وانحراف معیار نمره آزمون آمادگی تحصیلی در راست دست ها 04/4 ± 15/38 و در چپ دست ها 70/2 ± 71/38 و بدون اختلاف معنی دار بود. این میانگین در پسرها8/3 ± 8/38 و در دخترها نیز 4/3 ± 30/38 و بدون اختلاف معنی دار بود. مقایسه راست دست ها و چپ دست ها در هر یک از دو جنس نیز معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    هیچگونه اختلاف معنی داری بین نتایج آزمون آمادگی تحصیلی در دو گروه چپ دست و راست دست و بین دو جنس مشاهده نگردید.
    کلیدواژگان: دست غالب، جنس، کودک، هوش، آزمون آمادگی تحصیلی
  • مجید نادری، اکبر درگلاله، شعبان علیزده، احمد کاظمی، شادی طبیبیان، محمدرضا یونسی صفحه 83
    زمینه وهدف
    کمبود فاکتور13 اختلالی بسیار نادر با شیوع 1 در 2 میلیون نفر و با توارث اتوزوم مغلوب می باشد که با علائم بالینی همچون خونریزی از بند ناف، سقط های مکرر و خونریزی مغزی همراه است. در این بین خونریزی مغزی یکی از عوارض شایع و در عین حال تهدید کننده حیات در این بیماران می باشد. مطالعه حاضر به بررسی ارتباط بین خونریزی مغزی با یکی از پلی مورفیسم های شایع مهار کننده فیبرینولیز فعال شونده توسط ترومبین(TAFI) پرداخته است تا نقش احتمالی این پلی مورفیسم را درتشدید احتمال خونریزی در بیماران مبتلا به کمبود شدید فاکتور 13 مورد بررسی قرار دهد.
    مواد و روش ها
    مطالعه موردی- شاهدی حاضر بر روی 34 بیمار مبتلا به کمبود فاکتور13 همراه با خونریزی مغزی و 36 بیمار دارای کمبود فاکتور 13 و بدون سابقه خونریزی مغزی صورت گرفته است. در آغاز کمبود فاکتور 13 در تمامی بیماران به وسیله بررسی ملکولی مورد تائیدقرارگرفته ودرادامه هردوگروه از بیماران از نظروجود پلی مورفیسم TAFI Thr325Ile مورد بررسی قرار گرفتند. در نهایت یافته های مطالعه توسط نرم افزار SPSS مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    بررسی ملکولی بیماران برای پلی مورفیسم TAFI Thr325Ile مشخص ساخت که که تقریبا تمامی بیماران با خونریزی مغزی (89درصد) درصد گروه مورد از نظر پلی مورفیسم TAFI Thr325Ile مثبت بودند که در 7/66درصد از این بیمارن جهش به شکل هموزیگوت مثبت بود. بررسی آماری نشان داد که ارتباط قوی بین پلی مورفیسم TAFI Thr325Ile و وقوع خونریزی مغزی در بیماران مبتلا به کمبود فاکتور 13 وجود دارد (OR 18/9، 95% CI 3/8 to 95/1).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد پلی مورفیسم TAFI Thr325Ile نوعی فاکتور پیش آگهی دهنده مهم در بروز خونریزی مغزی در بیماران مبتلا به کمبود فاکتور 13 می باشد و احتمال خونریزی مغزی را در این بیماران حدود 20 برابر افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: کمبود فاکتور 13، خونریزی مغزی، مهار کننده فیبرینولیز فعال شونده توسط ترومبین
|
  • Nahid Bijeh, Sadegh Abbasian Page 1
    Background
    Interleukin-1β (IL-1β) as a cytokine act in relationship to development of obesity and Insulin resistance. purpose of the study was compare the effects of Ramadan fasting (as dietary pattern) and aerobic exercise training on IL-1β and Insulin resistance in non-active obese subjects.
    Material And Methods
    This study was semi-experimental research with repeated measures design. In this study، 18 obese male in Mashhad (between 40 to 50 years old and body mass index > 30 Kg/m2) randomly was selected and after it was divided into fasting (N=9) and fasting and aerobic exercise training (N=9) groups. While the first group performed the fasting، then other group was performed aerobic exercise training for 27 sessions. They also performed the fasting. Finally، blood samples were taken for four different times.
    Results
    Statistic analysis shown that body fat percent of subjects was significantly decreased in both groups (p<0/05). Also، amount of insulin resistance was significantly decreased in fasting group (p<0/05). In addition، amount of IL-1β was significantly decreased in both groups (p<0/05).
    Conclusion
    Research results shown that levels of IL-1β decreased by fasting and especially by aerobic exercise training and it may lead to the decrease of insulin resistance in obese subjects.
    Keywords: Insulin Resistance, Obesity, Training
  • Farideh Dehghani, Mojtaba Mirzadeh, Ali Babaei Page 11
    Background
    Hand eczema (HE) is a common skin disease which often needs long term treatment.. There are several reports about the efficacy of topical doxepin in the treatment of pruritic dermal diseases. This study was undertaken to compare the efficacy and safety of 5% doxepin cream and clobetasol 0. 05% versus clobetasol 0. 05% alone in the treatment of hand eczema.
    Materials And Methods
    a randomized double blind placebo-controlled، study was carried out during years of 2011-2012. In total 70 patients with moderate to severe hand dermatitis were selected randomly to be treated with either the doxepin 5% cream+ clobetasol or clobetasol + placebo twice daily for 8 days. Efficacy assessments were performed at baseline and 8days after termination of therapy، according to hand eczema severity index (HECSI) and visual analogue scale (VAS). Statistical analysis was done using SPSS software، version 18. 0 and statistical tests including paired T-test and independent T-test.
    Results
    Overall، 56 patients completed our study. Out of them 32 were male and 24 were female. The reduction of HECSI score and VAS was statistically significant in the treatment and placebo group (p≤0. 05)، but differences in HECSI and VAS reduction between treatment and control group were not significant.
    Conclusion
    Although there is some evidence that doxepin 5% cream is effective in reducing the signs and symptoms of eczematous dermatitis، few trials have been performed. We suggest that in a more extensive clinical trial، the efficacy of this treatment against chronic hand dermatitis be evaluated.
    Keywords: clobetasol, doxepin, eczema, therapy
  • Fazad Zamani, Parsa Yousefi, Nada Salehzafari, Mohammad Rafeei Page 20
    Background
    Adenoidal hypertrophy is a common condition of childhood، when abstructive sleep apnea ocurs adenoidectomy is indicated. In less sever cases، non surgical interventions maybe considered، however few medical altematives are currently available. Intranasal steroids used to reduce nasal airway obstruction
    Objectives
    To assesthe effectiveness of intranasal corticosteroids for improving nasal airway obstruction and in children with adenoid hypertrophy.
    Materials And Methods
    77 children 1-12 years exhibiting adenoid hypertrophy symptom and confirmed with radiologic imaging and without tonsilar hypertropy that not inclined to surgery were included and divided two groups in one group were treatend with intranasal betanethason 3 times daily for 3 weeks and and second group treatend with intranasal NACL as placebo. The subjects were assessed for airway obstruction symptoms including، snoring mounth breathing and prulaunt rhinorea، via questionarre ear examination، first month and third month of treatment.
    Results
    Intranasal betanethasone improved airway obstruction symptoms especially night snoring but hadn’t effective on other symptoms and infection complications including rhinorea.
    Conclusion
    Intranasal betanethasone can be used as alterative treatrnent for adenoidal hypertroply because its effect on airway obstruction symptoms due to probably reduction adenoideal size.
    Keywords: adenoid hypertrophy, corticosteroids
  • Hosein Shokri, Davood Hekmatpou, Hamidreza Ebrahimifakhar, Mohsen Azadi, Mohsen Taghi Zadeh, Akram Niazi Page 28
    Introduction

    Patients with myocardial infarction are faced to multi stressors in which cause to increase their anxiety. This study with the goal of determination of the effect of Durosia Anethifolia (Barilax) on anxiety after myocardial infarction was accomplished.

    Method

    This is a clinical trial which was done on 90 patients with MI. All people were selected by simple method at first and then they randomly allocated into two intervention and control groups. After 24 hours، perl of Barilax 1oo mg/ twice per day were prescribed for intervention group، and the same dosage of placebo were given to control group. Anxity rate 24 and 96 hours after MI by state Trait Anxiety Inventory (STAI) were measured. All data with X2 and paired T test were analysed.

    Results

    The mean age of patients in intervention group was 60. 68 and 61. 46 in control group. In intervention group 51% male and 49% were female and in control group 71% were male and 29% were female. Before intervention، the mean of anxiety rate in intervention group was 46. 91 and in control group was 42. 24 with no significant difference. After intervention، the mean of anxiety rate in intervention group was 33. 35 and in control group was 36. 48 with significant difference (P= 0. 012).

    Conclusion

    Oral consumption of Durosia Anethifolia (Barilax) on anxiety rate after myocardial infarction was effective. So description of this drug as an effective drug on controling of anxiety after myocardial infarction is recommended.

    Keywords: Durosia Anethifolia (Barilax), Myocardial infarction, Anxiety
  • Vahideh Farjadi, Hamid Abtahi, Mohammad Reza Zolfaghari, Safieh Soufian, Leila Hasanzadeh Page 35
    Background

    Helicobacter pylori (H. pylori) is a gram negative bacilli that causes the stomach and duodenum diseases in human. An important virulence factor of H. pylori is a CagA gene that increases of colonization it in stomach epithelial cells and lead to inflammation and peptic ulcers. The aim of the present study was to production of recombinant protein containing highly antigenic region of CagA in E. coli.

    Materials And Methods

    In this experimental study، the antigenic region (1245 base pair) of CagA gene was detected by bioinformatics methods، proliferated by PCR method، digested by BamHI and XhoI restriction enzymes and cloned into pET32a plasmid and was expressed in the E. coli BL21 (DE3) pLysS with induced by IPTG. The expressed protein was purified with Ni-NTA kit and its antigenicity was studied by western blotting method.

    Results

    Data showed the successful cloning and expression of the target gene. Recombinant CagA protein purified by Ni-NTA kit and dialysis with concentration of 1. 5 mg/ml. In western blotting، the produced protein was interacted with infected human and mice sera.

    Conclusion

    Results indicated that recombinant CagA protein (65 KDa) maintains its antigenicity، so could be used for serological diagnosis of H. pylori diseases and production of vaccine.

    Keywords: cloning, CagA protein, Helicobacter pylori, recombinant protein
  • Mahbobe Khaton Ghanbariii *, Mohsen Shamsi, Ali Asghar Faraz, Mahbobe Khorsandii, Babak Eshratiii Page 45
    Background
    survey and control of nosocomial infections in the world is a global priority that The objective is to minimize infections in addition to decreased length of hospitalization And also significantly reduce the cost of health care. The aim of this study was evaluating the knowledge، self-efficacy and Practice of nursing staff in Disciplines Standard Precautions in order to prevention of nosocomial infection.
    Materials And Methods
    This Cross-sectional and analytical study that was carried out on 130nursing staff selectedin in Arak university of medical sciense in 2013. Data collected with validity and reliebility questionnaire including of knowledge، self-efficacy and Practice of nursing staff in Disciplines Standard Precautions in order to prevention of nosocomial infection. Data was analyzed by using descriptive and analytical statistical methods and pearson correlation.
    Results
    The mean knowledge was 46. 92 ±14. 66 and Practice 49. 46 ± 6. 96 and average self-efficacy was 52. 2: ±10. 81 about infection prevention. There was not significant relationship between knowledge and Practice. But there was a significant relationship between self-efficacy، knowledge and Practice and marriage. Moreover there was a significant relationship between knowledge and gender. (p<0. 05).
    Conclusion
    Despite moderate self-efficacy majority of Nurses do not have appropriate knowledge about prevention of nosocomial infection based on the findings of this study. Considering the important role of nurses in nosocomial infection prevention، training is necessary to increase nurses prevention behaviors. Therefor paying more attention by authorities to apply the necessary actions for training of nurses.
    Keywords: Knowledge, Self, Efficacy, Practice, Nursing Staff, Nosocomial Infections
  • Marjan Mojtabavi Naeini, Sadeq Vallian, Morteza Hashemzadeh Chaleshtori Page 55
    Background
    SLC26A4 gene mutations are the second currently identifiable genetic cause of autosomal recessive non syndromic hearing loss (ARNSHL) after GJB2 mutations. In databases، several potential STR markers related to this region have been introduced. In this investigation، the identity and informativeness of D7S2459 CA repeat STR marker in SLC26A4 gene region was examined in five ethnic groups of the Iranian population.
    Materials And Methods
    The research study was accomplished by genotyping the locus in 165 individuals of five different ethnic groups including Fars، Azari، Torkaman، Gilak and Arab using polymerase chain reaction (PCR) followed by polyacrylamide gel electrophoresis (PAGE) and fluorescent capillary electrophoresis. In this study، results were analyzed by GeneMarker HID Human STR Identity software، GenePop program and Microsatellite Tools software.
    Results
    Analysis of the allelic frequency revealed the presence of 8 alleles for D7S2459 marker in the Iranian population. Among all، allele 148bp at the D7S2459 locus with 31% frequency was the most frequent. The Azari ethnic with 84. 8% observed heterozygosity was the highest among all ethnic groups. Finally، analysis of PIC value revealed that D7S2459 marker could be considered as a highly informative marker in each ethnic of the Iranian population (PIC value above 0. 7).
    Conclusion
    Our data suggested that D7S2459 could be introduced as a highly informative marker in molecular diagnosis of SLC26A4 based ARNSHL by Linkage analysis.
    Keywords: Genetic Markers, Microsatellite Repeats, SLC26A4
  • Sajede Mohtashami, Raghad Mimar, Hossin Nabavi Nik, Vahide Dehghani Tafti Page 66
    Background
    Balance is one of the basic needs for daily activities. It has an important role in static and dynamic activities. The purpose of this study is to evaluate the balance of people with peripheral neuropathy after 4-weeks of functional and balance exercise program.
    Material And Methods
    In this quasi-experimental study، 22 diabetic patients with diabetic peripheral neuropathy (experimental group، n=11; control group، n=11) with the mean age of 53. 79 years، mean height of 163. 41cm، and mean weight of 71. 49 kg، were randomly selected. Berg and T. G. U. G tests were used to evaluate the balance of patients. 12 sessions of combined training (balance and functional training) were used as intervention program. A paired t test was used for the differences of pre-post test and independent t-tests were used to compare the experimental and control groups.
    Results
    The paired sample t-test showed that training program has significant effect on functional and dynamic balance. The comparison between the two groups showed no significant deference between pre-functional balance tests and significant post-functional balance test after training program.
    Conclusion
    Patients with diabetic neuropathy may have an impaired balance. The most important reason is the damage of proprioceptive receptors as combined training (balance and functional training) may improve balance and blood circulation in this organ also putting extra load on the visual system، vestibular and proprioceptive stimulation system and improves balance. Hence، it can be recommended as exercises to improve balance.
    Keywords: Balance, Diabetic Neuropathies, Exercise
  • Manoochehr Mahram, Farnaz Karimi Page 76
    Background And Objective
    Human brain consists of two hemispheres with contralateral control of the body. One hemisphere''s function is predominate to another، so one side of the body is more powerful in performing special tasks comparing the other which this property is almost used to determine predominant hemisphere of the brain. This analytic study performed to assess the effect of handedness and gender on the result of school readiness assessment examination in children.
    Materials And Methods
    Of 6 to 6. 5- year-old children living in middle socioeconomic regions of Qazvin city، referred to preschool Examining center to assess educational readiness and other physical examination، 400 children equally of both sexes were randomly selected in two Left-Handed (LH) and Right-Handed (RH) groups to compare the results of school readiness assessment examination. The data was statistically analysed and P-Value less than 0. 05 was considered significant.
    Result
    the results of School Readiness Assessment Examination in LH and RH children were 38. 71 ± 2. 70 and 38. 15 ± 4. 04، respectively without significant difference. These results were 38. 8 ± 3. 8 and 38. 30 ± 3. 4 in boys and girls respectively، without significant difference. Comparing RH and LH cases in each sex group did not show any significance.
    Conclusion
    No significance was observed comparing the results of School Readiness Assessment Examination in LH and RH groups and between two gender groups.
    Keywords: Handedness, Gender, Child, Intelligence, School Readiness Assessment Examination
  • Majid Naderi, Akbar Dorgalaleh, Shaban Alizadeh, Ahmad Kazemi, Shadi Tabibian, Mohammad Reza Younesi Page 83
    Background
    Factor XIII deficiency is an extremely rare، autosomal recessive coagulation disorder with estimated prevalence of 1/2000000 worldwide. This disorder represents with different clinical manifestations including، umbilical cord bleeding، recurrent abortion and CNS bleeding. CNS bleeding is a common but life threating complication of disease. The aim of this study was to evaluate the effect of a common polymorphism of thrombin activatable fibrinolysis inhibitor (TAFI) occurrence of CNS bleeding in patients with severe factor XIII deficiency.
    Material And Methods
    This case control study was performed on 34 patients with factor XIII deficiency and history of CNS bleeding and 36 patients with factor XIII deficiency but without CNS bleeding as control group. Initially all patients were molecularly analyzed for factor XIII deficiency، then both groups were assessed for common TAFI Thr325Ile polymorphism. Finally obtained data was analyzed by SPSS software.
    Results
    Molecular analysis of TAFI Thr325Ile polymorphism revealed that almost all patients with CNS bleeding (89%) had this mutation that in 67% of patients was homozygote. There is a significant relationship between Thr325Ile polymorphism in homozygote manner with incidence of CNS bleeding in factor XIII deficient (OR 18/9، 95% CI 3/8 to 95/1).
    Conclusion
    It seems that Thr325Ile polymorphism is a suitable prognostic factor in patients with severe factor XIII deficiency and this probably polymorphism increases risk of CNS bleeding about 20 fold.
    Keywords: Factor XIII deficiency, Intracranial hemorrhge, Thrombin activatable fibrinolysis inhibitor